Onthulling

Prinses Amaliaboom in Vrijheidsbos onthuld

Afgelopen zaterdag onthulde burgemeester Rensen samen met Rein Groen, voorzitter van stichting Vrijheidsbos, de Prinses Amaliaboom. In zijn welkomstwoord gaf Groen aan dat de onthulling een half jaar eerder plaats had moeten vinden. Er zou een muziekfestival met lokale talenten worden georganiseerd om 75 jaar bevrijding én het 20 jarig bestaan van het Vrijheidsbos te vieren. Corona gooide echter roet in het eten. Festival en viering jubileum staan nu voor volgend voorjaar op het programma.

In de burgemeester vindt het Vrijheidsbos al jaren een warm medestander voor de instandhouding van het bos. Bij iedere werkdag is hij present en heeft zich ook voor 7 november weer aangemeld. Dan is er weer de klusdag om het bos winterklaar te maken.

De burgemeester sloot hier op aan door aan te geven dat hij collegae altijd met trots over het initiatief Vrijheidsbos verteld. Het onderhoud en beleid wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers gedaan. Behalve de grote maaibeurten welke Staatsbosbeheer voor haar rekening neemt.

Prinses Amaliaboom

Op 5 mei is deze gepoot waarmee wederom een stukje verbinding Brielle koningshuis plaats vindt, aldus de burgemeester. Misschien helpt het weer een beetje om leden van het koningshuis richting Brielle te krijgen in 2022 wanneer wordt herdacht dat het 450 jaar geleden is dat Den Briel en daarmee Nederland werd bevrijd.

Hierna trok hij samen met Rein Groen de vaderlandse driekleur weg van het speciaal door de gemeente geplaatste herinneringshek.

De boom is onthuld

Burgemeester monstert de Ginkgo biloba tremonia waarmee hij prinses Amalia eens naar Den Briel wil lokken

Het werd een gezellige bijeekomst.

Gelukkig was onze oud-secretaris, Margriet Bezemer ook weer aanwezig. Zij meldde dat er weer kaarten met haar foto's te koop zijn. Zie onze shop.

Annette Hartlief maakt schaaltjes waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Vrijheidsbos. Zie onze shop

Burgemeester Rensen en bestuur Vrijheidsbos vlnr Dirk Wolthaus, John Jansen, Jan Poel, Jan Hartklief en Rein Groen

Maaiploeg: vlnr Rein Groen, Jacob Voogt, Siem Kon, Dirk Wolthaus, Henk Walbroek, Ies Dekker, Jan Hartlief en Frans Roedolf.

Nieuwe reacties

12.11 | 13:36

Woensdag was ik in het bos veel dank voor het plaatsen van het bordje bi...

08.10 | 06:36

Er is maar één land: de aarde. Er is maar één volk: de mensheid. Er is ...

03.10 | 16:41

volgens de getoonde kaart staat onze boom (zomereik) in de regel CC a...

02.04 | 07:54

Beste Ben, Ik neem aan dat de tekst die je zoekt op één van de grote ged...