Augustus 2022

Een serie bomen in het Vrijheidsbos. En wat voor bomen; ze hangen vol met appels. Een zoektocht om ze te vinden en er lekker van te eten. Snoep verstandig, eet een appel! Je kunt ze vinden aan het eind van het pad vanaf de parkeerplaats in de rij waarvan de eerste boom het nummer heeft I-107.  En die staat vlak bij de picknicktafel. De tweede boom staat een stukje verderop; bij het groen geschilderde bankje loop je langs een aantal bomen in het nieuwste deel van het bos en je ziet een boom volgeladen met appels. Dan verder langs het Vrijwilligerspad aan de linkerkant staan er nog twee, die de nummers hebben 234 en 264. Een Engelse uitspraak: "An apple a day, keeps the doctor away".

Neem er een stel mee, voordat ze door de wespen en bijen worden opgegeten.

En dat nu nog een foto van een eik, volgehangen met eikeltjes.  Er zijn zowel zomer-  als wintereiken in het bos. Bij de zomereik zitten de eikels op een steeltje, de wintereik heeft ongesteelde eikels en er zitten vaak enkele eikels bij elkaar. De eikeltjes liggen voor het oprapen. Leuk voor de kinderen om er iets mee te doen. Hierbij wat voorbeelden. Zoek via google naar nog wat meer leuke ideeën.

Voor de liefhebbers van de mooie verzameling bloemen hierbij wat beelden hoe het in een maand kan groeien en bloeien.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.10 | 18:41

volgens de getoonde kaart staat onze boom (zomereik) in de regel CC aan de kant van de sloot aan tussen het bos en de Brielsemaas.
Er komt weer een nieuw bord

...
02.04 | 09:54

Beste Ben, Ik neem aan dat de tekst die je zoekt op één van de grote gedichtenborden stond. Ik zal binnenkort kijken. Waar kan ik het heen sturen?

...
12.03 | 20:47

Ik zag vanmiddag een tekst in het bos die heel passend is op de huidige wereldsituatie. Iets van 1 land, 1 taal en liefde. Kunt u mij die tekst geven?

...
06.11 | 16:13

Wat een leuke dag was dat vandaag. Heerlijk gewerkt samen met alle vrijwilligers, top!

...
Je vindt deze pagina leuk