laatste nieuws 2020

Specht in Vrijheidsbos

Iemand heef mij een paar foto's van een specht in het Vrijheidsbos gestuurd. Helaas heb ik ze niet meer.Zou je ze nog eens op willen sturen dan zet ik ze op de site.
reingroen@hotmail.com

'Kroon"domein Vrijheidsbos gehele jaar open

Het Vrijheidsbos in den Briel is in tegenstelling tot andere 'Kroon"domeinen het gehele jaar open. 365 dagen per jaar kunt u genieten van dit uniek stukje natuur langs de Brielse Maas.

 

Vandaag, 5 mei, zouden er ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding en het feit dat het Vrijheidsbos 20 jaar bestaat een aantal activiteiten plaatsvinden. Zo zou een informatiebord onthuld worden door twee veteranen en burgemeester Rensen. Om deze gebeurtenis extra te benadrukken is door de gemeente een sierhek geplaatst rond de eerder dit voorjaar geplante 'Koningsboom'. Zie foto.
Tevens zou er een minimuziekfestival georganiseerd worden. Zowel de onthulling festival en overige feestelijkheden zullen verplaatst worden naar het najaar.
Koningsboom en hek staan op de heuvel naast het 4 en 5 mei monument.

Koningsboom met herdenkingshek.
foto Margriet Bezemer
foto: Margriet Bezemer
foto: Margriet Bezemer.
Inzaaien van de bloembedden.

Bloembedden ingezaaid

Afgelopen week zijn de bloembedden ingezaaid. Alvorens tot zaaien werd overgegaan werd door het bedrijf Frans van den Bosch de bedden gefreesd. Hiervoor onze hartelijke dank. Ook onze speciale dank naar ons bestuurslid Jan Poel die hier mede voor gezorgd had.

Daarna hebben Dirk Wolthaus, Jan Poel, Henk Walbroek, Henny de Deken en Rein Groen de bloembedden ingezaaid. Wachten is nu op een paar flinke regenbuien.

Coronavirus

Door het corona-virus zijn vele activiteiten afgelast. Zo ook de Doe dag in maart en de bomenplanting in april. De bomen zijn nu wel geplant maar voor het plaatsen van de bordjes samen met de nieuwe bomenbezitters zal nog een datum worden gezocht. Ook het geplande Bevrijdingsfestival zal, wanneer dat mogelijk is, verplaatst worden naar het najaar.

Over de officiële onthulling van de Koningsboom in het Vrijheidsbos op 5 mei is nog geen definitieve beslissing genomen. In ieder geval zal deze bij doorgang een soberder gebeurtenis worden dan dat wij hadden voorzien.

Inmiddels zal de vaste bezoeker gezien hebben dat het parkeerterrein bij het Vrijheidsbos is afgesloten. Wanneer u het Vrijheidsbos bezoekt houdt u dan aan de regels en blijf anderhalve meter uit elkaar.

Sterkte in deze ingewikkelde tijden en blijf 'safe'.

Onze nieuwe bestuursleden Jan Poel en John Jansen
Onze oud-secretaris Margriet Bezemer blijft fotograferen al is niet in het Vrijheidsbos
Wandeling door het Vrijheidsbos

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

04.06 | 12:01

Zou heel graag in aanmerking komen voor het planten van een boom voor mijn dierbaren. Kunt u mij op de wachtlijst zetten?

...
20.05 | 16:36

Wil je een berichtje sturen naar secretariaat@vrijheidsbos.nl
Danwordt je op de wachtlijst geplaatst.

...
19.05 | 22:59

Ik lees dat het bos vol is, mag ik alstublieft op de wachtlijst, mijn zoon is aan de Brielse maas overleden, het is zo'n troost hem op deze plaats te eren....

...
12.08 | 17:01

Beste Ria, Je staat op de wachtlijst. Wil je een email adres en telefoonnummer mailen aan secretariaat@vrijheidsbosbrielle.nl. Alvast bedankt.

...
Je vindt deze pagina leuk