Het Vrijheidsbos langs de Brielse Maas

Het Vrijheidsbos in 2016

In de afgelopen jaren hebben zich een hoop veranderingen voor gedaan in het Vrijheidsbos. Met de gelden verworven door het winnen van de prijsvraag van het Recreatieschap en de provincie Zuidholland, is het bos aanmerkelijk veranderd en ook erg leuk geworden om er met de kinderen naar toe te gaan. Het blijft een unieke plek voor zowel rustzoekers als natuurliefhebbers. In 2016 zijn er informatiepanelen geplaatst  en de blotevoetenpaden uitgezet. Tevens zijn alle poëziepanelen vervangen zijn er natuurlijk weer twee keer per jaar in voor- en najaar de werkdagen. De eerste vindt plaats op zaterdag 5 november a.s.

Het Vrijheidsbos in 2013

Langs de Brielse Maas ligt wanneer u van Brielle naar Zwartewaal fietst of wandelt het Vrijheidsbos. Ook met de auto is het bos goed bereikbaar. Aan het einde van de Spanjaardsweg vindt u een parkeerterrein waaraan de ingang van het bos is gelegen.

Meteen ter rechterzijde vindt u een inlichtingenbord met informatie over het onstaan van dit unieke bos.

Wanneer u het bos inloopt vindt u aan de linkerkant een grote vijver. Zomers een prachtige plek voor vlinders, libellen en insecten. Daar vlak bij staat het prieel. Bij regen kunt u hier schuilen of gedachtig de oorsprong van het bos een moment bezinnen. Inspiratie kunt u opdoen bij de panelen die links en rechts langs het pad zijn opgesteld. Hierop staan gedichten van bekende dichters maar ook van vele kinderen van basisscholen uit Brielle.

Bij de bomen staan bordjes die boomeigenaren hebben gebruikt om een boodschap, wens of gedachte aan een gebeurtenis, beminde of overledene neer te schrijven.

Wanneer u het pad vervolgt komt u langs een bank die geschonken is door mevrouw Bij ter nagedachtenis aan haar echtgenoot. Daar vlak bij staat de eerstgeplante boom van 'kapper' de Man. Het is een van de weinige vruchtbomen in het bos. Daarnaast een indrukwekkend gedicht van deze markante Briellenaar waarin beschreven waarom het een appelboom is geworden.

Uiteindelijk komt u bij de brug naar het fietspad/wandelpad.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mmk | Antwoord 10.08.2020 15:33

Mogen hier paarden komen?

rein groen 10.08.2020 15:56

Neen, er loopt een paardenpad tussen fietspad en sloot langs het bos.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

02.04 | 09:54

Beste Ben, Ik neem aan dat de tekst die je zoekt op één van de grote gedichtenborden stond. Ik zal binnenkort kijken. Waar kan ik het heen sturen?

...
12.03 | 20:47

Ik zag vanmiddag een tekst in het bos die heel passend is op de huidige wereldsituatie. Iets van 1 land, 1 taal en liefde. Kunt u mij die tekst geven?

...
06.11 | 16:13

Wat een leuke dag was dat vandaag. Heerlijk gewerkt samen met alle vrijwilligers, top!

...
16.08 | 16:39

als u dit wilt weten graag een mail naar secretaris.vrijheidsbos@gmail.com met volledige naam en adres dan kan ik het eventueel nakijken

...
Je vindt deze pagina leuk